Predstavljamo novost KUHN

Naslednja blagovna znamka s prvimi stroji, ki so v naše podjetje prišli v novem letu, je Kuhn. V okviru Kuhna bomo v Profi kmetu predstavljali in prodajali stroje zelenega senenega programa (diskaste in bobnaste kosilnice, obračalnike in zgrabljalnike), stroje talne obdelave (pluge, brane, sejalnice, podrahljalnike), balirke, ovijalke, trosilnike umetnih gnojil, škropilnice ter mulčerje in drugo.

 

V Kuhnu vejo, da bo moralo kmetijstvo v prihodnjih 50 letih proizvesti več kot v zadnjih 10.000 letih. Z manj obdelovalne zemlje, z manj energije in z manj vode. Ob ohranjanju okolja. Kmetijstvo je že uspelo nahraniti prebivalstvo, ki se je v 200 letih povečalo za 6-krat. Z vami so pripravljeni na ta novi izziv. S 190-letnimi izkušnjami pri izdelavi kmetijskih strojev ponujajo vrsto izdelkov in storitev, ki zagotavljajo učinkovitost. Kot vodilni na področju kmetijskih strojev ponujajo najboljše izdelke kmetom vsak dan in po vsem svetu.

Košnja je prvi in zelo pomemben korak v procesu izdelave silaže. Kuhn je pionir na področju diskastih kosilnic in izdela več kot 60.000 diskastih kosilnikov vsako leto . Svetovno priznana kosilnica GMD ponuja inovativno tehnologijo za zagotavljanje kakovostne krme in delovne učinkovitosti. Bobnaste kosilnice PZ bodo vaša izbira pri premišljeni odločitvi. Nova generacija bobnastih kosilnic je bila razvita s kombinacijo izkušenj in najsodobnejše kakovosti košnje, tehnologije in oblikovalskega inženiringa. Dobro znane lastnosti bobnastih kosilnic so dopolnile nove rešitve, kot sta sistem vzmetenja LIFT-CONTROL in zaščitne stranske obloge FLEXPROTECT. Rezultat je popolna paleta sprednjih, zadnjih in kombiniranih kosilnih enot, ki vam zagotavljajo visoko zmogljivost vsak dan.


Kuhnov dizajn vzmetnih prstov pri zgrabljalnikih je dobro prilagojen zgrabljanju in ohranjanju kakovosti in hranilne vrednosti krme. Ponuja rešitve za pobiranje krme z minimalnim vnosom nečistoč. Zgrabljalniki Kuhn, bodisi z rotorji ali trakovi, zagotavljajo zanesljivost, maksimalno delovno moč in enakomerne zgrabke.

Obračanje je pomembna faza v procesu spravila krme, saj pospeši sušenje. Namen obračanja je ohraniti energijsko vrednost krme in omejiti morebitna vremenska tveganja. Obračalniki Kuhn so zasnovani tako, da zagotavljajo najboljšo porazdelitev krme v vseh situacijah, hitro in enakomerno. Z delovno širino od 4,20 m do 17,80 m je obračalnik primeren za vaše potrebe.

Prihodnost kmetijstva je odvisna od donosnosti. Medtem ko ohranjajo kakovost tal, plugi Kuhn tudi povečujejo produktivnost. Njihova ponudba plugov ponuja velike delovne širine, ki ustrezajo vašim potrebam po oranju in zmanjšajo obratovalne stroške. Plugi so opremljeni z najnovejšimi inovacijami, zasnovani za daljšo življenjsko dobo in nižje stroške vzdrževanja. Potencial vašega pridelka je na kocki, ko ga posadite. Kakovostna setev je zelo pomembna. Sejalnice Kuhn vam nudijo tudi možnost popolne setve brez oranja, min-til in direktni metodi sejanja.

Balirke za okrogle in kvadratne bale Kuhn so izdelane z upoštevanjem zmogljivosti na terenu, kakovosti in gostote bale, da se omogoči donosnost vsakega postopka baliranja. Edinstvene lastnosti in inovacije balirk naredijo resnično razliko. Pri ovijanju bal, pripravljenih za ravnanje s pridelkom in shranjevanje, je treba upoštevati razmere pridelka, razmere na polju in vreme. Popolno zavite bale v kombinaciji z visoko zmogljivostjo in izjemno vzdržljivostjo zagotavljajo, da so ovijalke donosna naložba. Kuhn ponuja stroškovno učinkovite, ekološke in ergonomske rešitve za ovijanje bal s celotno ponudbo ovijal za okrogle in kvadratne bale.

Vsi, ki želite več informacij o strojih Kuhn, se obrnite na nas in dobili boste tako tehnične podatke kot komercialne ponudbe.

Kontaktirajte nas za ponudbo:
Tomaž – 040 68 48 68/tomaz.brisnik@profi-kmet.si
Vinko – 040 60 28 28/vinko.hrustel@profi-kmet.si.

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.