Predstavljamo novost LAVRIH v našem prodajnem programu

V podjetje Profi kmet so prispeli prvi stroji nove blagovne znamke Lavrih. Če vas zanima kakovostna kmetijska mehanizacija, ste zagotovo že slišali za to mlado podjetje z Gorenjske. Specializirani so za gorske kmetijske stroje in priključke. Ti so prilagojeni za ekstremne pogoje v hribovitih terenih Slovenije, kjer je nepravilna raba vsako leto vzrok za številne nesreče pri delu.

Podjetje Lavrih vodi mladi podjetnik in bodoči inženir strojništva Rok Gartnar iz Poljanske doline. Prve »grablje« oziroma pobiralni zgrabljalnik je izdelal iz potrebe po prilagojenem stroju za strm teren, da se poleti ne bi ročno ukvarjal z zgrabljanjem sena, je povedal za portal Svet kapitala. Poleg tega je razvil in izdelal še tračni obračalnik. Že nekaj časa snuje in razvija svoj gorski traktor. Kmetijski stroji, primerni za gorski svet, morajo imeti nižje težišče, določene varnostne sisteme in nekatere druge funkcije, ki jih na ravnih površinah ne potrebujemo.

V Profi kmetu bomo imeli v ponudbi Lavrihovo gorsko cisterno za gnojevko, modeli AlpStorm 2000, 2500, 2700, 3250, 4250, 5250, 6250 in 7250. Številka pomeni tudi volumen soda cisterne. Moto podjetja Lavrih je ponuditi uporabniku kakovosten produkt, ki je prilagojen vsakemu kupcu posebej. Vsi sodi so vroče cinkani z dodatno pasivacijo. Cisterne so opremljene z možnostjo vgradnje bočne sesalne priklope – hitri priklop in vgrajenih prekatih v sodu cisterne, kar omogoča večjo varnost pri delu in prevozih. Na vse tipe je vgrajena črpalka GARDA 6500.

Tračni obračalniki so modeli HillFlow 236, 256 in 276. Jermen ima sedem ojačitvenih trakov, napenjanje jermenov je na obeh straneh, za lepši tek jermenov pa so tu štiri podporne jermenice. Ker je stroj na nastavljivih vzmeteh, se lepo prilagaja terenu. Nastavitev koles je mogoča po višini in globini. Drsni ležaji koles so brez vzdrževanja. Hidravlična zavesa je pritrjena za vpetjem. Zaklep za transport je na nihajni roki. Stroj potrebuje minimalne stroške vzdrževanja, ima ergonomsko obliko, veliko delovno hitrost in kakovosten zgrabek. Možna je tudi naknadna dogradnja razne dodatne opreke, kot na primer: hidravlična zavesa, posnemalo, podporna kolesa …

V Lavrihu so zgrabljalnik AlpFlow razvijali tri leta in vzporednice takega stroja našli le pri Švicarjih. Stroj je Gartnar patentiral in s tem zaščitil. V Profi kmetu bomo prodajali pobiralne zgrabljalike model AlpFlow 158, 178 in 218. Pobiralna naprava je rotorska. Transportni trak je vertikalno nameščen. Kolesa ne poteptajo pridelkov, njihova teža pa manj obremenjuje delovni stroj. Nudi dobro manevriranje, ker je stroj kratek, lahka je tudi konstrukcija – s 123 kilogrami je najlažji na tržišču. Izdelava je robustna in krma je kakovostna brez nečistoč. Stroj je možno priklopiti na večina pogonskih gorskih strojev oziroma kosilnic.

Vsi, ki želite več informacij o strojih Lavrih, se obrnite na podjetje Profi Kmet iz Čepelj pri Vranskem in dobili boste tako tehnične podatke kot komercialne ponudbe.

Kontaktirajte nas za ponudbo:

Obračalniki in zgrabljalniki:
Tomaž – 040 68 48 68/tomaz.brisnik@profi-kmet.si
Vinko – 040 60 28 28/vinko.hrustel@profi-kmet.si.
Cisterne za gnojevko:
Martin – 040 60 28 29/martin.cresnar@profi-kmet.si.
Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.