Bobnasti kosilnici KUHN PZ 2721 F in PZ 3021 F – optimalna zmogljivost košnje v najzahtevnejših pogojih

Sprednji bobnasti kosilnici PZ 2721 F in PZ 3021 F znamke KUHN zagotavljata optimalno zmogljivost košnje v najzahtevnejših pogojih. S stabilnim, togim glavnim okvirjem in robustnim pogonom je ta serija še posebej primerna za srednje in velike traktorje. Primerna je tudi za redne dnevne odkose sveže trave, saj je zgrabek idealne velikosti za spravilo s samonakladalnimi prikolicami in nato odvoz direktno v hlev. To pa je glavna prednost bobnastih kosilnic. Poleg tega so bobnaste kosilnice uporabne zaradi velikosti bobnov, ki ravnajo pokošene travnike. So nekoliko težje od diskastih kosilnic, vendar pri tem rabijo bistveno manj vzdrževanja (manj vrtečih delov, zobnikov in ležajev). Odvisno od pogojev delovanja je kosilnica lahko opremljena z dvema priklopoma – fiksnim ali gibljivim.

Preizkušene lastnosti kosilnic PZ dopolnjujejo nove rešitve za današnje in jutrišnje kmetijske zahteve.

Slika 1: Flexprotect stranski paneli

Nežen zagon
Zaščita za zanesljiv pogon klinastega jermena zagotavlja gladek zagon stroja. Zahvaljujoč velikim ležajem in osem, lahko pogon s klinastim jermenom prenese 30 odstotkov več moči kot prejšnji modeli.

Sodoben dizajn s fleksibilnimi stranskimi pokrovi flexprotect
Ob trku z oviro se preoblikovani, patentirani KUHN FLEXPROTECT stranski paneli umaknejo in zaščitijo kosilnico pred poškodbami. Stranski pokrovi pa se nato vrnejo v prvotno obliko. To je še posebej uporabno pri vožnji okoli stebrov ali košnji ob mejah. Sodoben dizajn kosilnice se odraža v standardno vgrajenih opozorilnih tablah in cestnimi opozorilnimi lučmi, ki zagotavljajo dobro vidljivost in varnost v cestnem prometu.

Udobje upravljanja
Vsa dela pri upravljanju in nastavitvah je enostavno izvesti. Edinstven sistem menjave nožev FAST FIT pospeši menjavo le teh in skrajša čas dela. Zahvaljujoč brezstopenjski nastavitvi višine lahko voznik enostavno in varno nastavi optimalno višino košnje tudi v spremenljivih pogojih. Robustni pogoni s spiralnimi zobniki prenašajo največjo moč ob prijetni ravni hrupa – to je koristno tako za voznika, kot tudi za okolje.

Ozek zgrabek
Tipična razporeditev majhnih in velikih plošč z noži PZ omogoča konstanten in ozek zgrabek, ki ga uporabniki sprotno poberejo in brez dodatne vožnje zgrabljena takoj odpeljejo v hlev.

Tehnični podatki sprednje bobnasta kosilnice PZ 3021 f z gibljivim priklopom

Sprednja bobnasta kosilnica PZ 3021 F ima delovno širino košnje 3, 04 m. Vpeta je na traktorski trikotnik kategorije 2. Kosilnica potrebuje do cca 60 konjskih moči in 1000 obratov na minuto na kardanski gredi. Pogon na kosilnici je urejen s klinastimi jermeni, ki blažijo zagon. Kosilnica ima štiri bobne z 12 noži in brezstopenjsko nastavitvijo višine odkosa do 45 mm. Širina zgrabka je 1,0 m. Teža kosilnice je med 710 do 780 kg. Stroj je primeren za srednje in velike traktorje. Na zahodu kosilnico največkrat uporabljajo ponudniki uslug.

Slika 2: Kuhn PZ 3021 F

PODJETJE PROFI KMET IN KUHN SENENA LINIJA

Podjetje Profi Kmet d.o.o., iz Čepelj pri Vranskem, je v letu 2024 postal A dobavitelj za kmetijske stroje senene linije, ovijalke in mešalne vozove proizvajalca Kuhn. S tem je omogočena dobava teh strojev slovenskim kmetom po optimalnih pogojih. Zagotovljen je tudi servis, pomoč pri zagonu in redno spremljanje.

Podjetje Kuhn je daleč največji proizvajalec strojev senen linije na svetu in zaradi tega postavlja pravila pri razvoju rešitev pri diskastih in bobnastih kosilnicah, vrtavkastih zgrabljalnikih in obračalnikih ter drugih strojih senenega programa. Pri vseh strojih je možno izbirati stroje, ki so prilagojeni zahtevam slovenskega kmeta. V pisani paleti strojev lahko ponudijo stroje za manjše kmetije in stroje za ponudnike uslug.

Podjetje Profi kmet je že desetletja znan po svojih serviserjih, zagotavljanju rezervnih delov in šolanju ob zagonu strojev. To tradicijo tudi nadaljujejo z blagovno znamko Kuhn. Želijo, da postane slovenski kmet ekonomsko bolj močen in da o svojih dejanjih odloča sam. »Država naj usmeri svoje poglede in podpore o samooskrbi tako, da bodo za kmetovalce spodbuda ne pa dodatno birokratski delo. Predvsem pa naj podpre mlajše prevzemnike in ohranjanje kmetij na hribovskih področjih«, pove direktor podjetja Žiga Voh.

Posebnost Kuhn senenega programa so tudi bobnaste kosilnice. Leta izkušenj in najsodobnejše tehnologije so vključene v razvoj bobnastih kosilnic KUHN. Lastnosti bobnastih kosilnic, ki so bile cenjene že generacije, se nenehno razvijajo z inovacijami, kot sta LIFT CONTROL in FLEXPROTECT. Rezultat je močna paleta kombinacij sprednjih in zadnjih bobnastih kosilnic.

Vsi, ki želite več informacij o strojih Kuhn, se obrnite na podjetje Profi kmet d.o.o. in prejeli boste  tehnične podatke in komercialne ponudbe.

Za ponudbo kontaktirajte:

 

 

 

 

 

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.