Do BMF-ja ugodneje s sredstvi iz javnega razpisa

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije je odprlo Javni razpis za operacijo naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa iz PRP 2014-2020 za leto 2021. S sredstvi iz tega razpisa lahko uveljavljate sofinanciranje tudi nove gozdarske mehanizacije BMF v Profi kmetu. 

Vnos vloge v elektronski sistem in vložitev vloge poteka do vključno 10. januarja 2022 do 13:59. ure. Z razpisom želi Ministrstvo uvesti učinkovite in okoljsko sprejemljive tehnologije za posek in spravilo lesa, s čimer bomo dosegli intenziviranje gospodarjenja z gozdovi, profesionalizacijo dela v gozdovih, zmanjšanje števila delovnih nesreč pri delu v gozdu in ustvarili nova delovna mesta.

V Profi kmetu smo zastopniki kakovostnega estonskega proizvajalca gozdarske mehanizacije BMF. Gozdarske traktorske prikolice so na voljo v več različicah. Modeli se razlikujejo glede na zmogljivost oziroma nosilnost; ta obsega razpon od 6 do 18 ton. Robustna gozdarska prikolica se s priklopnim drogom priključi na traktor in je opremljena z ustrezajočim gozdarskim dvigalom. Vzdržljivo podvozje je izdelano iz materiala S 420, nerjavečega jekla, in je prašno pobarvano. Prikolica ima posebno trpežna gozdarska kolesa in podporne noge tipa A ali FD. V ponudbi imamo tudi veliko potrebne dodatne opreme: zavore, luči, hladilniki za olje, nakladalni nosilci, podaljški in drugi dodatki. Prikolice za traktor so rezultat tehnološko naprednega dizajna in kvalitetne izdelave, in so pripravne za učinkovito rabo pri gozdarskih opravilih. Kmetovalci in gozdarji lahko izberejo stroj po svoji meri in ga opremijo z dodatnim priborom za optimalno delovanje.

Ekipa Profi kmeta vam je z veseljem na voljo za več informacij in pomoč pri uveljavljanju sredstev iz kmetijsko-gozdarskega razpisa.

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.