Nova generacija Stollovih čelnih nakladalcev

Stoll Profi Line Next Generation 2022

Traktorski čelni nakladalec Stoll, izdelan in razvit v Nemčiji 

Nemški inženiring je v svetu poznan po kakovosti, zanesljivosti in zmogljivosti. Vsi čelni traktorski nakladalniki STOLL imajo prav vse te značilnosti, saj združujejo najsodobnejšo tehnologijo in inovativne rešitve. Nova serija Stoll Profi line Next Generation pa še bolj sledi zahtevam novih traktorjev na trgu, ki so močnejši in hitrejši. Imajo vrhunske vrednosti dvižne moči, višine dviga, stabilnosti in hitrosti nakladanja, ki se težko primerja s konkurenco. Poleg vrhunskega izdelka podjetje Profi Kmet d.o.o., kot zastopnik, s svojim timom za montažo zagotavlja natančno in strokovno montažo na domu uporabnika, dolgoročno nudi servis in rezervne dele ter opravi vse zahtevane nadgradnje.

Čelni nakladalci Stoll Profi line Next Generation so izdelani v šestih razredih velikosti, in sicer od moči traktorja 30 kW do 200 kW ter dveh verzijah s paralelnim dvigom dvižnih rok – nakladalniki FZ (zmogljive rešitve za profesionalce) in brez paralelnega dviga tipi nakladalnika FS (za zahtevne uporabnike in z vrhunskim razmerjem med ceno in kakovostjo). Torej sta na voljo dve družini več kot prej.Bistvena razlika med dvižnimi rokami Stoll tipa FS in FZ je v tem, da ima FZ dvižna roka mehansko avtomatsko poravnavo pripetega orodja med dvigom, medtem ko mora upravljalec pri tipu FS med dvigovanjem ročno poravnavati orodje. Tudi maksimalna dvižna sila je pri tipu dvižne roke FS nekoliko manjša.

Pozornost na detajlje

Vsi čelni nakladalci tipa Profi Line so izdelani iz drobno zrnatega specialnega jekla, kar omogoča najvišjo stabilnost in največjo torzijsko trdnost. Nosilec roke je izdelan iz enega kosa. Z kinematika je skrita v roki nakladalca. Hidravlične cevi so zavarovane in enostavno dostopne za popravila. Kinematika celotnega telesa dvižne roke je prilagojena zahtevam sodobnega traktorja. To omogoča razbremenitev sprednje osi traktorja.

Vse dvižne roke imajo minimalni premer sornikov 45 mm od najmanjšega do največjega Profi line čelnega nakladalca. Premer sornika 45 mm je na zgornji točki vrtenja Z kinematike. Premer sornika 50 mm je na točki vrtenja zadnje nihajne roke. Široka vpetja imajo številna mazalna mesta, dostopna z zunanje strani. Vsak čelni nakladalec Stoll se lahko priklopi na traktor prej kot v dveh minutah. Maksimalno dvižno silo omogoči dvojno delujoč hidravlični cilinder. Z kinematika omogoča postavitev nakladalca čim bližje traktorju in zaradi konstrukcije omogoča še višje dvižne sile. Vse pa je povezano še z izjemno preglednostjo voznika. Konzole so prilagojene vsakemu traktorju zase. Cilj projektiranja je bil v znižanju obremenitve sprednje osi traktorja in to je pri Stoll čelnih nakladalcih zelo dobro izvedeno, saj je nakladalec pomaknjen maksimalno proti traktorju zaradi Z kinematike.

Nove konstrukcije čelnih nakladalcev Stoll so upoštevale dejstvo, da se je lastna teža traktorjev na sprednjih oseh v zadnjih letih povečala za več kot 10 % pri enaki moči. Stoll projektna skupina se je tega lotila zelo natančno. Izdelana je bila širša družina z več modeli, ki imajo različne dvižne višine in različne kapacitete dviga. Paralelogram za Z kinematiko je ostal nespremenjen in s tem omogoča zelo široko vidno polje upravljalca traktorja. Sprednji prečni nosilec se je pomaknil naprej, kar je še izboljšalo vidni kot na priključke. Če Stollove čelne nakladalce primerjamo s konkurenco, so Stollovi najboljši pri kotih nakladanja in razkladanja. Tudi privlačnejši dizajn in nova svetlobna oprema sta nekaj posebnega. Najvišje zmogljivosti glede dvižne sile in višine dviga. Vrhunske vrednosti glede stabilnosti in hitrosti nakladanja. Udobno upravljanje. Izobražena montažna ekipa zastopnika Profi kmet. To so odlike razvite z čelnimi nakladalniki ProfiLine Next Generation, razviti posebej za potrebe pravih profesionalcev.

Hiter priklop in odklop na traktor

Čelni nakladalec Stoll je mogoče hitro in v nekaj potezah priklopiti ali odklopiti na traktor. To omogočata parkirna nosilca, katerih upravljanje je možno brez orodja. Nakladalec se enostavno priklopi na traktor po sistemu Drive in. S spojko Hydro fix se vsi hidravlični vodi priključijo hkrati brez možnosti onesnaženja olja.

Za nadzor vseh funkcij ostaja Stoll zvest preizkušenim trem sistemom. Base control za uporabnike z bovdni. Popolnoma električni Yojstick – Pro Control, ki omogoča preprosto in udobno upravljanje. Sistem Track kontrol, ki omogoča upravljanje čelnega nakladalca preko proporcionalnega ventila s pomočjo kontrole v traktorju.

Funkcija Return to Level zelo olajša delo, saj s pritiskom na gumb sprožimo postopek za vračilo nosilne roke na začeten položaj. Funkcija dodatnega zajemanja omogoča, da ostane keson tudi pri dvigu popolnoma poln in ni nobenih delov, ki padejo. To omogoči dodatnih 24 stopinj nagiba. Nakladalec Stoll je možno dobiti z različnimi osnovnim okvirjem, kot je Euro, Skid Steer in okvirje vseh konkurentov, kot so Alo, Mx …

Pri vseh Stoll inovativnih razvojnih projektih je v središču eno: funkcionalnost za vsak dan. Projektanti in vodstvo so zadovoljni, ko na polju ali v hlevu rešitev omogoči enostavno in učinkovito delo.

Še več tehničnih podatkov

Seveda je pri čelnih nakladalcih Stoll poskrbljeno za varnost, ki jih zahteva standard EN 12525/A1, preprečevanje nenadnega padca roke. Tudi kamere so del varnosti.Tehnični podatki kažejo, da imajo dvižno silo od 2.020 daN do 4.150 daN, dvižno višino od 3.550 mm do 4.800 mm. Vse je odvisno od vašega traktorja in izbire optimalnega čelnega nakladalca Stoll.Tudi pri konzolah lahko izbirate med normalno in široko izvedbo. Vsekakor pa so konzole usklajene s proizvajalci traktorjev. Cilj postavitve konzol je odvisen od tipa traktorja zasleduje pa znižanje obremenitve sprednje osi traktorja in možnost odpiranja vetrobranskega stekla.

Podjetje Profi Kmet iz Čepelj pri Vranskem vam s svojo prodajno in servisno ekipo lahko vedno zelo natančno izdela potrebne rešitve, vam dobavi stroj, ga zmontira in vas nauči, kako ga uporabljati. Za vse to smo se usposabljali pri proizvajalcu, s katerim imamo direkten stik tako za komercialna, kot tudi tehnična vprašanja.

Za več tehničnih podatkov ali informacij o ceni smo vam z veseljem na voljo na spodnjih kontaktih:

 

 

 

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.