Postali smo zastopnik Pichon

V podjetju Profi kmet smo postali ponosni zastopniki Pichon cistern. Francosko podjetje je specializirano za proizvodnjo široke palete cistern za gnojevko, trosilnikov organskega gnoja in mešal. 

Francosko podjetje Pichon je član danske skupine Samson Agro. Osnovna filozofija podjetja je ponuditi kmetu celovito rešitev z robustnimi in visokokakovostnimi izdelki. Z njimi želijo močno in dolgotrajno kmetijsko pridelavo z uporabo organskih gnojil v skladu z zakonsko predpisanimi in naravi prijaznimi postopki. Podjetje se je za ta področja specializiralo leta 1970 in je danes prisotno v več kot 50 državah po svetu.

Prednosti Pichon cistern za gnojevko so v konstrukciji soda, ki ima vgrajeno podvozje, kar omogoča, da imajo cisterne nižje težišče, optimalno stabilnost soda in izboljšano varnost. Cisterne so izdelane na osnovi dnevnih potreb kupca od prostornine 3050 litrov z enojno osjo do največje troosne cisterne prostornine 30.000 litrov. Pri večjih cisternah imajo uporabniki možnost izbirati sode, ki so prirejeni – vdolbeni za večje in širše pnevmatike. To je posebnost Pichon cistern za gnojevko, ki ne poslabšajo težišča cisterne in omogočajo minimalno širino, ki jo drugi proizvajalci pri enakih kapacitetah ne morejo zagotoviti.

Gnojenje v hribovitih terenih in ob posebnih pogojih je enostavno s hidravlično krmiljenimi dvo- ali troosnimi podvozji. Tu je zagotovljeno blaženje in minimalna obraba pnematik. Nekaj posebnega je tudi priklop, ki je hidravlično ali mehansko vzmeten in nam omogoča optimalno povezavo vašega traktorja s cisterno tako na cesti kot na polju. S posebno opremo za hribovite terene lahko opremite cisterno za vnos gnoja pri vožnji navzdol po hribu.

Vse cisterne Pichon tipa TCI so v celoti galvanizirane – cinkane. Podjetje zagotavlja petletno garancijo za sod in podvozje pod normalnimi pogoji uporabe, ki so predpisani v delovnih navodilih. Pri uporabi gnojevke v velikih lagunah je potrebno biti pazljiv na mešanje z ustreznimi mešali dolžine od 4,5 do 10,5 metra. Tudi mešala tip B-MIX so lahko proizvod Pichon.

Polnjenje cistern je tudi enostavno. Izbirate lahko med enostavno BP-2 robotsko roko premera 150 ali 200 milimetrov. Lahko je postavljena na desni ali levi strani. Za hitrejše polnjenje lahko dodate turbo polnilec, ki zmanjša čas polnjenja. Seveda obstaja še več drugih roborskih rok, ki omogočajo polnjenje cistern iz različnih lagun. Roka robota se lahko vrti za 370 stopinj. Daljinsko voden ventil se uporablja pri bioplinarnah, saj zagotavlja veliko čistočo. Kupci lahko izbirajo tudi med polnjenjem z vrha s posebnim lijakom premera 250 milimetrov. Lahko pa se uporabi z uporabo ročnega ali hidravličnega ventila na zadnjih vratih cisterne.

Raztros gnojevke brez omejitev je moto Pichona. Uporabljajo se dve vrsti vakuumskih črpalk z lopaticami (zračno ali vodno hlajene) in režami (zračno injekcijsko hlajene). Možno je tudi mehansko praznjenje cisterne s pomočjo centrifugalne črpalke. Za gnojevko, ki ima veliko večjih delcev, se uporabljata obe črpalki in tako se doseže optimalni izpust gnojevke. Naprava za široki neposredni vnos gnojevke je široka od devet do 30 metrov. Naprava je v celoti cinkana. Opremljena je z dvema navpičnima sekalnikoma in napravo za lovljenje kamnov.

V sodelovanju z njimi vam bomo pripravljali dobre in ugodne ponudbe, servis, dobavo in zagon. Naše zastopstvo je bilo predstavljeno tudi v reviji Kmečki glas.

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.