S pomočjo tehnologije zmanjšati izpuste CO2

Samson skupina in mala zelena knjiga. Kako s pomočjo tehnologije zmanjšati izpuste CO2, a hkrati zadostiti potrebam po večjih količinah hrane?

Bojan Voh je za časopis Kmečki glas sestavil prispevek o prihodnosti kmetijstva, zahtevah po večjih potrebah po pridelavi hrane do 2050, a hkrati tako, da bo kmetijstvo do leta 2050 ogljično nevtralno. To je usmeritev, ki je dosegljiva, če bodo k temu cilju pristopile vse velike kmetijske proizvajalke hrane. Primer Danske, dansko kmetijstvo v večini sestavlja prireja prašičev in govedi (meso in mleko), letno proizvede 17.4 milliona ton CO2 toplogrednih plinov. S sodobno tehnologijo in novimi postopki želijo znižati emisijie CO2 za 80 % do leta 2050, pri tem pa bodo povečali proizvodnjo hrane za 45 % na hektar.

V skupino Samson spada tudi podjetje Pichon s cisternami za gnojevko. Kako so se doprinosa k učinkovitejšemu in manj onesnažujočemu kmetijstvu lotili v podjetju, lahko preberete v prispevku Kmečkega glasa.

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.