Tretja novost v prodajnem programu: FLIEGL

Predstavljamo vam še zadnjo, tretjo novost v našem prodajnem programu. Po blagovnih znamkah Lavrih in Kuhn so se v naši ponudbi pridružile tudi traktorske prikolice Fliegl.

Traktorske prikolice s tristranim kipanjem Fliegl Agrartechnik so znane in priljubljene po vsem svetu. Zaradi številnih različnih velikosti in dizajnov se prilegajo potrebam delu na vsaki kmetiji. Traktorske prikolice so izdelane v tovarni Mühldorf in jih odlikuje izjemno stabilna oblika in visok standard kakovosti. Predvsem pocinkano podvozje je edinstvena prodajna prednost Flieglovih prikolic. Tudi vse ostale sestavne komponente so izdelane iz kvalitetnih materialov in prašno barvane ter zaščitene pred korozijo.

V nadaljevanju predstavljamo raznolike traktorske prikolice s tristranim kipanjem: enoosne, dvoosne, ter tandem prikolice.

Enoosne traktorske prikolice s tristranim kipanjem

Enoosne traktorske prikolice s tristranim kipanjem Fliegl z modeli EDK 20 do EDK 80-4500 so vsestranske in so na voljo s skupno težo od 2,2 do 8 t. Navdušijo s svojo izjemno okretnostjo, visokim kotom kipanja, mirnim tekom in maksimalno stabilnostjo. Kompaktna zasnova s pocinkanim okvirjem iz votlih profilov, izjemno odpornim na korozijo, v kombinaciji z nizkim težiščem zagotavlja optimalno stabilnost v vseh voznih razmerah, kljub nizki lastni teži. Na voljo so tudi dodatni podaljški stranic. Prikolice so vzdržljive, univerzalne, za hitro uporabo, zato so primerne za vsako velikost traktorja. Najmanjša med njimi – zelo lahka: EDK 20 z ALU stranicami, primerna tudi v vinogradništvu in sadjarstvu.
 
Tandem traktorske prikolice s tristranim kipanjem

Tandem podvozje za večjo varnost. Tandemske traktorske prikolice s tristranim kipanjem TDK 80-88 4000 mm do TDK 255 so dobavljve v različnih volumnih s skupno težo od 8 do 20t. Zagotavljajo največjo stabilnost med vsakim transportom. Serijski širok osni kolotek in nizka višina platforme zagotavljata izjemno stabilnost na katerem koli terenu. Profesionalni okvir s tandemskim sklopom Titan zagotavlja optimalno prilagajanje tlom in je standardno predstavljen od 8 t. Kot nagiba do 55° in konična oblika kesona (od 4500 mm dolžine mostu) omogočata čisto in učinkovito razkladanje vseh razsutih materialov (tudi najbolj lepljivih). Okvir iz pocinkanega votlega profila zagotavlja izjemno visoko življenjsko dobo. Prikolice imajo širok in velik izbor dodatne opreme, kot so: dodatne stranice, vzmeti za lažje odpiranje stranic, hidravlična zadnja vrata, zavore po želji stranke, široko paleto različnih dimenzij gum, različne podporne noge, opremo za pokrivanje tovora, opremo za drugo prikolico, itd. …

Za stranke, ki se ukvarjajo z gradbeništvom, ki vključujejo prevoz skal, ruševine in kamenja, [U1] se prikolica lahko opremi s posebnim HARDOX dnom in zadnjo stranico, ter tudi s pritrdilci za pripenjanje bagerja.

Dvoosne traktorske prikolice s tristranim kipanjem

Dvoosne traktorske prikolice so najboljša rešitev za transport z velikimi zavoji. [U2] Modeli DK 60 do DK 180 XL sskupno težo od 6 do 18 t lahko z optimizirano maso prenesejo tudi velike tovore. Njihov robusten jekleni most je peskan, premazan s temeljnim premazom in prevlečen z dvokomponentnim lakom. Pocinkano, neprekinjeno oblikovano ogrodje je izdelano iz visoko trdnega drobnozrnatega jekla z varjeno konstrukcijo. Dvoosna traktorska prikolica, je s svojim vzmetenjem za težke obremenitve, robustnim obračalnim obročem in trdnim podvozjem, kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Triosne traktorske prikolice s tristranim kipanjem

Neto teža nižja, nosilnost večja. S skupno težo do 31 t so triosne traktorske prikolice s tristranim kipanjem modelov DDK 240 6200 mm do DDK 310 – 24-31 ton, namenjenje prevažanju večjega tovora. Tri nagibne strani nudijo popolno prilagodljivost, sredinski opornik pa zagotavlja potrebno stabilnost pri prevozu težkih tovorov. Močno parabolično vzmetenje (brez mazanja) in vrtljivi obroč zagotavljata absolutno robustnost. Most je izdelan iz jekla visoke trdnosti, ki je peskano, premazano s potapljanjem in z dvokomponentnim lakom, okvir pa ima varjeno konstrukcijo. Avtomatska zavora v odvisnosti od tovora (ALB) omogoča maksimalno varen transport tudi najtežjega blaga. Podest in ponjava sta na voljo kot dodatna oprema.

 

V Profi kmetu bomo z zastopanjem blagovne znamke FLIEGL razširili ponudbo na področje transportnih prikolic, česar prej z drugimi blagovnimi znamkami še nismo zastopali. Več o ponudbi Fliegl lahko zaenkrat pogledate v nemškem jeziku (https://fliegl-agrartechnik.de/produkte/kipper/dreiseitenkipper/) oziroma v angleškem (https://fliegl-agrartechnik.de/en/products/tippers/three-axle-three-way-tipper/), naši komercialisti pa vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Kontaktirajte nas za ponudbo:
Tomaž – 040 68 48 68/tomaz.brisnik@profi-kmet.si
Vinko – 040 60 28 28/vinko.hrustel@profi-kmet.si.

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.