Novosti dobavitelja BMF

Pred odhodom na kratke poletne počitnice so v estonski tovarni BMF, našem kakovostnem dobavitelju gozdarske mehanizacije, poskrbeli za razvoj in pomembne novosti svojih produktov. Ravno pravi čas, ko je v Sloveniji veljaven novi razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za naložbe v nakup nove gozdarske mehanizacije, opreme za sečnjo in spravilo lesa ter povečanje ekonomske vrednosti gozd do 17. 9. 2020. Za pomoč pri pripravi vloge smo vam z veseljem na voljo v Profi kmetu.

Z novo sezono (septembrom) bodo tako na voljo glavne spremembe: vsi sorniki bodo na novo zasnovani, narejeni iz 42CrMo4, mazalne točke pa odslej s strani; model BMF 750 bo preoblikovan, vse cevi bodo odslej v notranjosti; in še zadnje – obesa modela BMF 905 je preoblikovana. To pa še ni vse.

Nova obesa BMF 905

Pro ročice so po novem narejene iz Strenx 700 materiala, kar omogoča lažje in močnejše ročice. Iz enakega materiala bosta od septembra izdelana tudi 650 in 720 teleskopa. Septembra bo BMF na trg ponudil novo gozdarsko prikolico BMF 18t1 HD + BMF 1000, ki bo imela 10-metrsko dvigalo in kapaciteto dviga 2000 kg. Prikolica z dvigalom se že testira v finskih gozdovih. Standardni tlaki bodo s septembrom 200 barov, ponudili bodo tudi ‘High Pressure’za 750/800 HD/850/905 z delovnim tlakom 225 barov.

Na trg pa prihajajo tudi tri nove prikolice. Prva je 8T1 Proza stranke, ki jim je pomembna cena. Pro ročice nimajo široke izvedbe, narejene so iz Strenx 700. Cena, ki vključuje A ali FD noge, pa se prične z navadnim krmilnim blokom in klasičnimi kolesi (agriwheels). Drugi dve prikolici pa bosta 11T1 Pro in 13T1 Pro, ki sta izdelani iz Strenx 700, imata možnost FD nog, A noge niso možne. Standardna je široka verzija.

Spremembe bodo tudi pri krmilnih blokih. V prihodnosti ne bo več DVS komandnih blokov – zamenjava je DPX 100 – nadgrajena verzija DVS14 HPC krmilnega bloka. Na trg je ponujen nov krmilni blok Parker P70 – možnost izbire upravljanja preko joystickov ali brezžično. Posebnost teh komand je, da omogočajo oddaljeno nastavljanje preko Bluetooth-a. Nekaj bodo na tem področju testirali tudi čez poletje. Obetamo si lahko še več učinkovitih sprememb, ki bodo uporabnikom omogočili še lažje upravljanje.

V podjetju Profi kmet imamo že veliko zadovoljnih kupcev gozdarskih prikolic in dvigal z dodatno opremo, ki se k nam vračajo s pozitivnimi izkušnjami uporabe na zahtevnih terenih. Gozdarska oprema jim omogoča visoke zmogljivosti oz. nosilnosti, velik obseg razpona, robustnost prikolice, ki se s priklopnim drogom priključi na traktor. Naj novosti prepričajo tudi vas, da zaupate blagovni znamki BMF z nakupom gozdarske opreme.

 

Profi kmetov mesečnik

Prijavite se na mesečne novice s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Niste našli, kar ste iskali?

Pokličite nas na telefonsko številko 040 60 28 28 ali 040 68 48 68 in skupaj bomo našli rešitev za vas.